Броят на жертвите от земетресенията в Турция и Сирия надхвърли 11

...
Броят на жертвите от земетресенията в Турция и Сирия надхвърли 11
Коментари Харесай

Броят на жертвите от земетресенията в Турция и Сирия надхвърли 11 700

Броят на жертвите от земетресенията в Турция и Сирия надхвърли 11 700. Това прави земетресението най-смъртоносното от повече от десетилетие, заяви Агенция Франс Прес, представена от News.bg.

Официални лица и лекари оповестиха, че в Турция са починали 9057 души, а в Сирия - 2662 души, с което общият брой на доказаните жертви доближи 11 719 души.

По данни на представителя на СЗО за Турция над 53 000 души са били ранени в Турция. Няма публични данни за броя на ранените в Сирия. По данни на УНИЦЕФ хиляди деца може да са починали.

Земетресението от понеделник, последвано часове по-късно от второ, съвсем толкоз мощно, срина хиляди здания, в това число лечебни заведения, учебни заведения и жилищни блокове, оставяйки хиляди хора без дом.

Турският президент Реджеп Тайип Ердоган разгласи изключително състояние в 10 провинции.

По време на визитата си в мощно засегнатата южна провинция Хатай турският президент призна за " забавянето " след рецензиите към реакцията на неговото държавно управление на бедствието.

В засегнатите региони работят над 12 000 турски чиновници за търсене и избавяне, както и 9 000 военнослужещи.

Повече от 70 страни са предложили избавителни екипи и друга помощ.

Организация на обединените нации съобщи, че " изследва всички благоприятни условия " за доставка на доставки до следената от бунтовниците северозападна Сирия, и е отпуснала 25 млн. $ от своя фонд за незабавна помощ, с цел да подкрепи стартирането на филантропичната реакция в Турция и Сирия.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР